Social Image Fallback

Hiswa Blauwe vlag Golden Anchors

Hotspot aan het strand van de Randstad…

Marina Muiderzand ligt in de jongste stad van Nederland. Een jachthaven die uitstekend past in new town Almere. Jong, energiek en bruisend. Hier ligt het grootste catamaranstrand van Europa en scheren zeilers over het water. Ongelofelijk dat deze plek zeventig jaar geleden nog niet eens was drooggelegd. Een sprong terug in de tijd...

Camping Muiderzand

…we spreken 1981. Almere viert een lustrum. De stad bestaat vijf jaar! De nieuwe provincie moet nog helemaal worden ingericht en Staatsbosbeheer opent Camping Muiderzand. Via een klein weggetje belanden de gasten in the middle of nowhere.

Smurfendorp

In 1992 neemt de heer Bot de camping over. Inspelend op de behoeften van de campinggasten, bouwt hij er een haven aan. Bot verft alles knalblauw, wat de haven de naam “Het Smurfendorp” oplevert. Een paar jaar later neemt Jan Willem den Daas het roer over. Den Daas is baksteenfabrikant, maar tevens gestart met een nieuwe bedrijfstak; Den Daas Recreatie. Onder zijn leiding groeit de haven uit tot wat zij nu is: de grootste, meest luxe haven van de provincie.

Groeiende stad, groeiende haven

Niet alleen de haven is vol in ontwikkeling, de omgeving is dat ook. Almere groeit van één straat tot een stad met bijna 200.000 inwoners. In 2005 wordt de bouw van Almere Poort gestart, het stadsdeel waar Marina Muiderzand in ligt. En in 2011 wordt de eerste hand gelegd aan Almere Duin waarin Marina Muiderzand een centrale rol gaat spelen.

Respect voor de natuur

Camping Muiderzand is inmiddels gesloten. Op een paar campingvelden na herinnert er weinig meer aan. Wat wel overeind is gebleven, is de focus op de natuur. Qua duurzaamheid loopt Marina Muiderzand voorop. Zo worden de toiletten doorgespoeld met 'grijs' water (dus geen drinkwater), worden hiermee ook de boten schoon gemaakt, gebruikt de haven geen bestrijdingsmiddelen en worden oude steigerdelen vervangen door duurzame kunstof steigers, en brandt overal led verlichting.

Beleef, geniet, ervaar

Marina Muiderzand is één van de drie duurzame, fullservice Thuishavens die wordt beheerd door Den Daas Recreatie, het moederbedrijf in Elst (Gld). Daar waar de Thuishavens draaien om water, is hun fundament er echter één van baksteen. De huidige eigenaren van Den Daas Recreatie groeiden letterlijk op naast de baksteenfabriek, met de geur van warm zand in hun neus. Het is de hoofdtaak van Den Daas Recreatie om alle Thuishavens waar nodig te faciliteren en te ondersteunen, zodat de haventeams met verve kunnen doen waar zij het beste in zijn: optimale service verlenen en u een onvergetelijke tijd bezorgen!

Delen