Social Image Fallback

Hiswa Blauwe vlag Golden Anchors

Hotspot aan het strand van de Randstad…

In de jongste stad van Nederland ligt Marina Muiderzand. Een jachthaven die uitstekend past in new town Almere. Jong, energiek, bruisend en behept met een pioniersgeest. Hier ligt het grootste catamaranstrand van Europa en scheren zeilers over het water. Ongelofelijk dat deze plek zeventig jaar geleden nog niet eens was drooggelegd. Een sprong terug in de tijd...

…we spreken 1981. Almere viert een lustrum. De stad bestaat vijf jaar! De nieuwe provincie moet nog helemaal worden ingericht en Staatsbosbeheer opent Camping Muiderzand. Via een klein weggetje belanden de gasten in the middle of nowhere. Er is hier niets. He-le-maal niets. Ja, strand en water. Al snel wordt dat dan ook vermaak nummer één.

Smurfendorp
In 1992 neemt de heer Bot de camping over. Inspelend op de behoeften van de campinggasten, bouwt hij er een haven aan. Bot verft alles knalblauw, wat de haven de naam “Het Smurfendorp” oplevert. Een paar jaar later neemt Jan Willem den Daas het roer over. Den Daas is baksteenfabrikant maar tevens gestart met een nieuwe bedrijfstak; Den Daas Recreatie. Onder zijn leiding groeit de haven uit tot wat zij nu is: de grootste, meest luxe haven van de provincie. Jong en modern.

Groeiende stad, groeiende haven
Niet alleen de haven is vol in ontwikkeling, de omgeving is dat ook. Almere groeit van één straat tot een stad met bijna 200.000 inwoners. In 2005 wordt de bouw van Almere Poort gestart, het stadsdeel waar Marina Muiderzand in ligt. En in 2011 wordt de eerste hand gelegd aan Almere Duin waarin Marina Muiderzand een centrale rol gaat spelen. De bouw is momenteel in volle gang. Er worden heuse duinen aangelegd en het nieuwe gedeelte krijgt de joie de vivre van een badplaats.

Respect voor de natuur
Camping Muiderzand is inmiddels gesloten. Op een paar campingvelden na herinnert er weinig meer aan. Wat wel overeind is gebleven, is de focus op de natuur. Zo kunnen gasten overnachten in een Beach Lodge of 't Duinhuis en worden voor kinderen tal van natuuractiviteiten georganiseerd.

Qua duurzaamheid loopt Marina Muiderzand voorop. Zo worden de toiletten doorgespoeld met 'grijs' water (dus geen drinkwater), gebruikt de haven nauwelijks bestrijdingsmiddelen en worden oude steigerdelen vervangen door FSC-gecertificeerd hout. Dankzij haar verantwoorde manier en kwaliteit van ondernemen draagt Marina Muiderzand al jaren op rij twee keurmerken: 'De Blauwe Vlag' en 'Het Gouden Anker'.

Krachtpatser in comfort
Ook wat betreft service en uitstraling behoort Marina Muiderzand al jaren tot de top. De haven ademt rust en luxe uit en voelt groots en intiem tegelijkertijd. De loodsen waar George Kniest en Shipshape in zitten, zijn souvenirs uit het Smurfendorp. En er liggen plannen op tafel om de muscle-baan die vroeger op de camping stond op het Almeerderstrand in ere te herstellen. Buiten fitness is helemaal terug van weggeweest.

Beleef, geniet, ervaar
Marina Muiderzand is één van de drie duurzame, fullservice Thuishavens die wordt beheerd door Den Daas Recreatie, het moederbedrijf in Elst (Gld). Daar waar de Thuishavens draaien om water, is hun fundament er echter één van baksteen. De huidige eigenaren van Den Daas Recreatie groeiden letterlijk op naast de baksteenfabriek, met de geur van warm zand in hun neus. De passie en liefde voor baksteen, ondernemen en de natuur vindt u anno vandaag overal in de bedrijfsvoering terug. En om dit te vieren is ooit het ’t Klinkertje: steengoed blondbier ontwikkeld. Een uniek biertje dat speciaal voor de Thuishavens werd gebrouwen en verkrijgbaar was in elke horeca locatie van Thuishavens.

Het is de hoofdtaak van Den Daas Recreatie om alle Thuishavens waar nodig te faciliteren en te ondersteunen, zodat de haventeams met verve kunnen doen waar zij het beste in zijn: optimale service verlenen en u een onvergetelijke tijd bezorgen! 

 

Delen