Social Image Fallback

Hiswa Blauwe vlag Golden Anchors

Dagje Amsterdam

Moeten we nog reclame maken voor een dagje Amsterdam? Vast niet nodig. Een paar leuke tips:

De 9 straatjes
De aller-allermooiste en leukste winkeltjes van Amsterdam? Zonder meer te vinden in de 9 straatjes. Die overigens samen ook één van de beeldigste stukjes Amsterdams grachtenschoon vormen. Check de website van de 9 straatjes om te kijken of er leuke aanbiedingen of acties zijn.

Museumplein
Het ‘nieuwe’ Rijksmuseum, de collecties van het Stedelijk, Van Gogh. Het Museumplein is sterker dan ooit nu alle musea er zijn opgeknapt en uitgebreid. Waarschuwing: koop op internet toegangskaartjes voor het Rijksmuseum want in de weekenden en in vakantieperiodes kunnen de wachtrijen bij de kassa erg lang zijn.

De Bijenkorf
Binnenkort gaat de Bijenkorf weer verbouwen, maar één ding blijft: de grandeur en de bling-bling van dit prachtige oude warenhuis. Vooral de begane grond biedt een geweldig overzicht van alles wat de wereld aan dure merken te bieden heeft. De koffie, de broodjes en de bonbonnetjes zijn van onwaarschijnlijk hoog niveau.

En hoe kom je er?
Vanuit Marina Muiderzand is het 15 minuten lopen naar Station Almere Poort. Vandaar uit gaat elk kwartier een trein naar Amsterdam. Plan hier uw reis.

Historie in de omgeving

Geen behoefte aan de stad? Ook rond Amsterdam is genoeg te beleven. Bezoek bijvoorbeeld het Forteiland Pampus! Het onderdeel van de Stelling van Amsterdam is tussen 1887 en 1895 is gebouwd om de hoofdstad te beschermen tegen een aanval vanaf het IJmeer. Nu is het een bezoekerscentrum en kan iedereen het eiland ervaren in de Pampus Xperience.

Ridders en kastelen

Een ander historisch bouwwerk in de omgeving van Amsterdam is het Muiderslot. Dit kasteel heeft Graaf Floris V rond 1285 laten bouwen. Tegenwoordig is het omgetoverd tot een beleving voor jong en oud. Zo zijn er in de zomermaanden valkeniers aanwezig die vertellen over de valkenjacht.

Delen