Social Image Fallback

Hiswa Blauwe vlag Golden Anchors

Vaar wel!

Al meer dan 10 jaar worden elk seizoen circa 700 cursisten door Amorgos opgeleid op Muiderzand. Met een vloot van 6 schepen worden zeilcursussen gegeven. Maximaal 2 schepen hiervan oefenen tegelijk in de haven onder het toeziend oog van ervaren instructeurs. Met een emmer achter de boot afremmen, boxmanoevreren, afmeren aan een mooring... het zijn niet alledaagse zaken die worden geoefend, maar wel erg goed om te leren!

Amorgos heeft daarom naast de eigen ligplaatsen een ''eigen'' plek aan de strekdamsteiger en box I03 om te oefenen, maar afhankelijk van de windrichting wordt bekeken waar het beste geoefend kan worden. Afspraak voor 2017 is dat de lesboten zich melden bij ons en wij de lessen samen met de instructeurs zo veel mogelijk verdelen over verschillende steigers in de haven en in niet verhuurde ligplaatsen. Hierdoor ervaart u hopelijk geen hinder. 

In de week van 17 tot en met 26 maart zijn er tijdens de instructeursweek bij wijze van uitzondering meer boten aan het werk in de haven, namelijk alle 6. 

Zelf eens meevaren en kennis opdoen? Dat kan op 9 april a.s. tijdens de Open Dag. En heeft u vragen of opmerkingen over de activiteiten van Amorgos, loop dan even binnen bij ze of neem contact op met Rens Schot, hoofd van de instructeurs.

 

Delen