Social Image Fallback

Hiswa Blauwe vlag Golden Anchors

Ervaar de Nederlandse geschiedenis

Het Muiderslot is een prachtig middeleeuws kasteel in Muiden. Het kasteel is een vierkante waterburcht die rond 1285 werd gebouwd door Graaf Floris V.

Een beleving voor jong en oud
Een bezoek aan dit kasteel is voor jong en oud een ware beleving. Het kasteel kunt u via verschillende routes bezichtigen, waarbij steeds een ander thema centraal staat. In de zomermaanden is er een valkenier die vertelt over de valkenjacht in de tijd van Graaf Floris. Tijdens zo’n valkenjacht werd Floris gevangen en vermoord ...

Veerdienst Almere
U vaart tijdens de schoolvakanties vanaf Marina Muiderzand naar Pampus en het Muiderslot met Veerdienst Almere. Voor actuele data en tijden bezoek de website van de Veerdienst. Uw fiets mag mee aan boord! Groepen vanaf 50 personen kunnen van april to en met oktober dagelijks (behalve maandag) met een privéboot naar Pampus of het Muiderslot varen.

Tentoonstellingen, Tuinen, Taveerne
In het kasteel kunt u verschillende tentoonstellingen bezoeken. Deze wisselen steeds, dus kijk voor het actuele aanbod op de site van het Muiderslot.

De tuinen van het slot zijn met grote zorgvuldigheid aangelegd; een Kruidhof, een Warmoeshof en een Pruimenboomgaard. Heerlijk om doorheen te wandelen.

In de Taveerne op het slotplein kunt u rustig wat eten of drinken en genieten van deze bijzondere historische setting.

Meer weten? 
Kijk op de website van Muiderslot

Delen