Social Image Fallback

Hiswa Blauwe vlag Golden Anchors

Zomerlicht 2017: Dineren in zomerse sferen op een onbewoond eiland

Op 12 augustus een speciale afvaart vanuit Marina Muiderzand

Exclusief en toch voor iedereen! Zomerlicht, het jaarlijks terugkerende pop-up restaurant op forteiland Pampus, opent weer zijn deuren. Na het succes van editie 2016 gaan we dit jaar enthousiast door om eenieder een onvergetelijke culinaire avond te bezorgen!

En speciaal voor onze gasten uit Almere organiseren we dit jaar een speciale Zomerlicht-editie met een afvaart uit Almere! Op zaterdag 12 augustus ligt om 17:30 uur het klassieke motorschip MS Elvira klaar voor ontvangst in Marina Muiderzand. Zoek een plekje aan dek of in de salon en geniet van bijzonder bier en goed gezelschap, terwijl je Almere eens van een heel andere kant bekijkt. Na een vaartocht van een half uurtje ontvangen we je op Pampus met een zomers drankje.

Zomerlicht is ongedwongen, kies zelf een mooi plekje: comfortabel aan tafel op een van de terrassen, onderuit in een zitzak, of romantisch in het gras op een van de vele stille plekjes die Pampus rijk is.

Pampus is een baken van rust. Midden in de Randstad - maar toch lijkt het alsof de tijd stil staat. We serveren dan ook geen strak geregisseerd diner, maar trakteren je op een veelheid aan gerechtjes en dranken vanuit barretjes en foodstands. Tussen de gerechten door kan er worden gestruind door de kamers, koepels en gangen van het historische fort, of slenter een heerlijk rondje door de groene natuur die het eiland omringt. Het panorama uitzicht en de vaak spectaculaire zonsondergangen vormen daarbij een belevenis om niet te missen.

Het precieze menu houden we nog even geheim, maar wel kunnen we alvast vertellen dat we koken met bijzondere ingrediënten. Altijd lokaal en waar het kan duurzaam. Kaas komt bij ons niet uit een fabriek, maar wordt gemaakt dor Boy en Wendela, van biologische boerderij de Groene Griffioen. Honing uit een potje? Ja, maar dan wel van onze huisimker uit Muiden. Zin in een biertje? Dat treft, onze vrienden van Pontus Brewing brouwen de meest fantastische speciaalbieren, waarvan Pampus Bier natuurlijk onze grote trots is: alleen verkrijgbaar op Pampus en de Elvira!

Na een heerlijk relaxed diner varen we je tegen 22.00 uur over het nachtelijke IJmeer weer terug naar Almere.

Pampus opent slechts enkele weken per jaar zijn haven voor deze bijzondere avond, en vooralsnog is er slechts één editie vanuit Almere gepland. 

LET OP! KAARTJES ZIJN UITVERKOCHT!!

Graag tot snel!  

 

Delen