Social Image Fallback

Hiswa Blauwe vlag Golden Anchors

Update 23 maart 2021: verlenging lockdown

De huidige beperkende maatregelen zijn opnieuw verlengd tot 20 april 2021. Helaas ook de avondklok.

Blijft u overnachten op uw boot? U kunt na 21.00 gewoon gebruik maken van het sanitair op de haven, omdat u zich op een afgesloten (privé) terrein bevindt.

Bent u van plan de haven of uw boot te bezoeken? Houd u er dan rekening mee dat restaurant HarborHouse en de watersportwinkel George Kniest zijn gesloten. Bij George Kniest kunt u producten bestellen en bij de winkel ophalen. De overige bedrijven zijn gewoon open en hier bent u van harte welkom.  

Wij volgen de richtlijnen van het RIVM en de overheid. Op de website van branche organisatie HISWARECRON vind je alle informatie over de coronamaatregelen als je een recreatiebedrijf wilt bezoeken, dus ook onze jachthaven.

 

BEZOEK WEBSITE

 

1 april 2020

Gisteren heeft de veiligheidsregio Flevoland een nieuwe noodverordening afgekondigd.

Dit betekent dat het vanaf heden verboden is sanitaire voorzieningen in de vorm van gemeenschappelijke toilet-, was- en douchevoorzieningen geopend te houden. Onze badhuizen zijn daarom per direct gesloten. U kunt hier voorlopig geen gebruik van maken (in ieder geval tot 28 april 2020).

In de praktijk blijkt dat niet iedereen zich bewust is van de lastige omstandigheden voor onze collega’s op de haven. Vooral bij de kraan- en mastwerkzaamheden wordt regelmatig niet voldoende afstand gehouden. Wij doen een dringend beroep op u de richtlijnen van het RIVM te respecteren. Geef onze havenmeesters de ruimte en houd afstand. Alleen dan kunnen wij ons werk blijven doen en de haven openhouden.

Ook willen we nogmaals benadrukken dat u bij voorkeur telefonisch of via e-mail contact opneemt met het havenkantoor.

De weersvoorspellingen voor komend weekend zijn goed. Wij begrijpen dat u graag de haven en de boot bezoekt. Wij adviseren de richtlijnen van het RIVM te volgen en thuis te blijven. Alleen op deze manier voorkomen we samen verspreiding van het virus. En kunnen wij op een ‘normale’ manier onze werkzaamheden blijven uitvoeren. Wij nemen onze verantwoordelijkheid en vertrouwen erop dat u hetzelfde doet.

Bent u benieuwd naar de status van uw boot? Laat ons dit via MAIL weten. Wij sturen u dan een foto van uw boot.

Wij zijn er voor u en uw boot!

Zorg voor elkaar en blijf gezond!

 

Update (24 maart) nieuwe maatregelen

 

De overheid heeft maandagavond (23 maart) nieuwe maatregelen afgekondigd om het coronavirus tegen te gaan. Naar aanleiding van de meest recente richtlijnen van overheid en RIVM vragen wij u rekening te houden met de volgende aanpassingen:

  • Wij werken met een aangepaste planning die erop is gericht de contacten te minimaliseren. Houdt er a.u.b. rekening mee dat wij niet direct aan al uw wensen tegemoet kunnen komen.
  • Bezoek de haven bij voorkeur alleen (of met partner) en in ieder geval niet met een groep.
  • Bezoek het havenkantoor alleen wanneer dit echt noodzakelijk is! Neem contact met ons op via telefoon, e-mail of social media. Ook voor het maken van afspraken over de te water lating van uw boot en (mast-)werkzaamheden.
  • Betalingen kunnen uitsluitend per PIN of Creditcard, wij accepteren GEEN contant geld. Dit geldt ook voor het tankstation.
  • Ter bescherming van u en onze collega’s vragen wij u gepaste afstand te bewaren (minimaal 1,5 meter).
  • Wij houden één sanitair gebouw geopend en uiteraard wordt deze extra goed schoongehouden. De speeltuin is niet toegankelijk en de winkels zijn slechts beperkt open.

Wij nemen onze verantwoordelijkheid en gaan ervan uit dat u dat ook zult doen. Mogelijk sluiten we delen van de haven en/of toegangspoorten af om ongewenst verkeer tegen te gaan.

Zorg voor elkaar en blijf gezond!

Met vriendelijke groet,

Team Marina Muiderzand,
Onderdeel van Port Adhoc/ Thuishavens
 

Extra maatregelen om verspreiding coronavirus te voorkomen (16 maart)

Naar aanleiding van de recente ontwikkelingen rond het Coronavirus nemen wij extra (hygiëne) -maatregelen om de gezondheid van onze medewerkers en gasten te kunnen beschermen. We verwachten dat het de komende tijd drukker op de haven wordt. Natuurlijk vinden we dat fijn, maar we willen graag met u wat afspraken maken om dat in goede banen te leiden.

Uiteraard houden wij ons aan de richtlijnen van de overheid (en de HISWA). Gelet op de laatste publicatie van het RIVM hebben wij besloten de personele bezetting aan te passen.

Wij roosteren minder mensen in om de kans op uitval van het hele team te verkleinen. Mogelijk verlopen werkzaamheden daardoor de komende tijd minder vlot dan u van ons gewend bent. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het kranen en het zomer-klaar maken van badhuizen en steigers.

Met uitzondering van restaurant HarborHouse en Sunrunners: (voorlopig gesloten) hanteren de bedrijven op de haven de openingstijden die gebruikelijk zijn voor deze tijd van het jaar. Ook het havenkantoor is uiteraard bereikbaar. Wel willen wij u vragen bij voorkeur telefonisch of via de mail contact met ons op te nemen.

Bezoek ons havenkantoor alleen als dit echt noodzakelijk is (en betalingen liever niet contant).

Wij hopen op uw begrip en medewerking en houden u op de hoogte van de ontwikkelingen. Houd onze facebook pagina in de gaten.

Met vriendelijke groet,

Team Marina Muiderzand,
Onderdeel van Port Adhoc/ Thuishavens

Delen