Social Image Fallback

Hiswa Blauwe vlag Golden Anchors

Muiderzand groeide mee met Almere

Het begon allemaal met een dagkampeerterrein van Staatsbosbeheer eind jaren 80. Zuidelijk Flevoland was net aangelegd en er kwamen vele duizenden recreanten aan op de nieuwe stranden. Al snel werd er daarom een camping aangelegd die door Cees Bot werd geëxploiteerd.

Begin jaren 90 begon de heer Bot met de ontwikkeling van een jachthaven. Het bedrijf werd in 1992 gekocht door Jan den Daas. De camping en jachthaven waren in die jaren een populaire bestemming. Vandaar dat de haven werd vergroot in 1997. Het voormalige smurfendorp werd vervangen door een chique kantoren en horecacentrum, de ontwikkeling van het appartementencomplex Muiderburght werd gestart en het catamaranstrand werd hiervoor verplaatst en vergroot. Tegen de eeuwwisseling had de haven 1000 ligplaatsen, waren er inmiddels 12 bedrijven gevestigd en lag er het grootste catamaranstrand van Europa en binnendijks nog altijd de watersportcamping. 

Rond 2006 werd voor het gebied rondom Muiderzand een gebiedontwikkeling door Gemeente Almere gestart met de naam kustzone van Almere. De ontwikkeling van het stadsdeel Poort zorgde ervoor dat de stad dichterbij was gekomen. In 2007 werd daarom de camping gesloten, er zou tenslotte snel al tegen de haven aan ontwikkeld gaan worden! We kregen buren met de komst van strandrestaurant PoortDok en theatergezelschap Vis a Vis.

En in 2009 werd de gebiedsontwikkeling Duin voor de kustzone gepresenteerd. Duinen in een zoetwaterpolder.. het leek een onwaarschijnlijke missie. Maar zie anno 2017: Duin krijgt elk seizoen meer vorm. Zowel binnen als buitendijks met woningbouw, het vernieuwen van onze steigers in de jachthaven, de ontwikkeling van Strandbad Duin, kitesurfstrand, Arison Maritiem Center en nog veel meer. 

Als laatste ontwikkeling is daar ons nieuwe havenkantoor en badhuis. We hopen dat met name het badhuis u veel comfort en gemak brengt vanaf dit seizoen.

Wij zijn erg trots op Marina Muiderzand, op de reis die we in 25 jaar hebben gemaakt.

Bekijk hier 25 jaar Marina Muiderzand in vogelvlucht.

Sommigen van u waren er vanaf het begin bij, hoe bijzonder is dat! Laten we samen het glas heffen en het verleden, heden en toekomst van uw en onze haven samen vieren!

Naast de borrel is er op het haventerrein en Strandbad nog veel meer te doen, daar leest u hier meer over.

Namens familie den Daas & team Marina Muiderzand

Nanke den Daas, directeur

Lisan Kox, bedrijfsleider

Delen