Social Image Fallback

Hiswa Blauwe vlag Golden Anchors

Inspirerend en gezellig
Op 21 december jl. namen 25 ligplaatshouders de tijd om met ons hun bevindingen, zorgen en ideetjes te bespreken en hadden wij de kans om ook hen te informeren over de hoofdlijnen die uit de enquête resultaten naar voren kwamen. Hieronder een samenvatting van de acties en onderwerpen die ook nog zijn besproken! 

Nieuwe plannen & oude ontwerpfouten
Enkelen van u gaven de tip om bij het ontwerpen van de nieuwe terreininrichting op zoek te gaan naar een plein wat gezelligheid brengt. Een terras op de westkant, een ruimer opgezette ingang van de haven voor zowel auto als boot, bredere stoepen, de wandelroute over de kraanbaan. Allemaal zaken waar we hopelijk in de toekomst nog verbetering in kunnen brengen. We zetten het in ieder geval op het wensenlijstje zodat de ontwerpers van de plannen rondom het centrumgebied in Duin hiermee aan de slag gaan.

Wie ben ik?
Niet alle gezichten zijn bekend bij u zo blijkt. Vandaar dat wij een smoelenboek online hebben staan..

Verblijven op de haven
Onze gasten zonder boot en/of voor evenementen zorgen voor drukte in de sanitairgebouwen. Marina Muiderzand heeft 8 verhuuraccommodaties met 28 bedden en 12 camperplekken. Veel van deze gasten komen met een doel naar de haven omdat zij een ligplaats op het strand hebben, boot huren, lessen nemen, familie of vrienden bezoeken of omdat ze in Duin een evenement of bijeenkomst hebben. Om het gebouw aan de E steiger te ontlasten komen er twee extra douches en kleedruimte bij het jollenstrand vanaf dit seizoen en is het badhuis onder het havenkantoor helemaal vernieuwd. We hopen al onze gasten hiermee meer keuze en comfort te bieden.

Weerbericht
Op verzoek van enkelen wordt er gekeken naar een windmeter op het nieuwe havenkantoor, naast het speciale Muiderzand Weerbericht van Windguru wat op onze site te vinden is.

Marina Muiderzand Windex dagen
In vervolg op vorig jaar zullen we ook nu weer eind april een aantal dagen een hoogwerker huren om u in de gelegenheid te stellen om in de mast te werken. Nadere info volgt z.s.m.

Infomail
Was ook al uit de enquête duidelijk naar voren gekomen: u ontvangt het liefste onze Informatie via de mail!

Parkeerplaats
U vraagt de parkeerplaats verder in te delen met belijning en parkeervakken. Dat gaat binnen enkele jaren gebeuren als het terrein weer geasfalteerd moet worden. Zetten we dus op het wensenlijstje. We brengen komend seizoen een markering bij de slagboom aan om de kenteken camerapositie te markeren zoals gevraagd.

Synthetische diesel
Wij verkopen nu geen synthetische diesel omdat deze toch behoorlijk veel duurder is in in- en verkoopprijs. Met het voordeel wat u als ligplaatshouders komend seizoen aan de pomp heeft, wordt de aanschaf van een toevoeging om zelf de bacteriegroei tegen te gaan, weer wat voordeliger.

Stalling en onderhoud
Er wordt regelmatig gevraagd naar meer mogelijkheden tijdens stalling op de wal. Wij worden hierin beperkt door onze milieuvergunning die nauwelijks voorziet in werf- en onderhoudsactiviteiten op de wal. U moet hierbij denken aan een verbod op polyesterwerkzaamheden, lassen & stralen. Door de open bodemstructuur van het asfalt ligt vervuiling van het grondwater en daarmee IJmeer op de loer. Op overtreding staan hoge boetes. Vraag dus bij onderhoudswerkzaamheden die niet in ons havenreglement staan beschreven altijd even bij ons na of ze toegestaan zijn. Op termijn staat op het wensenlijstje uiteraard vloeistofdicht asfalt waarmee meer mogelijk wordt qua werkzaamheden op het terrein.

Ligplaatshoudersactiviteiten
Twee jaar geleden hebben we de formule van de ligplaatshouderborrel veranderd. Dat vinden sommigen goed gelukt, anderen weer wat minder. Als oplossing voor dit jaar geven we gewoon een feestje extra: ons 25 jarig bestaan! De data voor borrels en evenementen vindt u hier 

Klankbordgroep op  herhaling
Op dinsdag 11 april a.s. om 19.30 uur is de tweede bijeenkomst van de denktank. U bent van harte uitgenodigd om weer te komen en uiteraard zijn we benieuwd of we in uw ogen goed aan de slag zijn gegaan met de uitkomsten.

 

Delen