Social Image Fallback

Hiswa Blauwe vlag Golden Anchors

Maak kennis met zeilschool Amorgos

Zoals bij de meesten bekend, houdt Zeilschool Amorgos al sinds 2007 kantoor op de haven. Naast de buitenlandse vakantiereizen die zij aanbieden is Muiderzand tevens Thuishaven van de zeilschool waar 7 zeiljachten een ligplaats hebben. Aangezien de zeilschool vanwege het trainen in en om de haven prominent aanwezig is leek het ons goed iets meer te vertellen over hun activiteiten op de haven.

Cursussen
Van begin april tot eind november organiseert Amorgos vooral cursussen. Vaak 3-daagse cursussen voor beginners en gevorderden op niet stromend water en daarnaast losse dagen voor afronding van diploma’s, voorbereidingsdagen voor de mensen die in het buitenland meegaan in een flottielje en voor jachteigenaren, die onderdelen van het varen beter onder de knie willen krijgen.

Daarnaast biedt Amorgos cursussen op stromend water. Zij varen dan tochten op de Wadden, de Noordzee en naar en in Frankrijk en Engeland.

Onderdeel van de cursussen op Muiderzand is uiteraard het manoeuvreren op de motor. Om dat zo goed mogelijk vorm te geven is er regelmatig contact tussen onze collega’s en de zeilschool. Zo wordt onder meer getracht de oefeningen zoveel mogelijk te spreiden over de haven en worden oefenlocaties roulerend toegewezen door ons.

Door de aanhoudende corona maatregelen hebben niet alleen de dagcursussen maar ook de 3-daagse cursussen elke avond moeten terugkeren naar de jachthaven. Dit had tot gevolg dat er nauwelijks andere havens konden worden aangedaan. De meeste havenmanoeuvres moesten daarom in onze jachthaven uitgevoerd worden.

Versoepelingen
Gelukkig is het door de versoepelingen per 5 juni weer mogelijk om tochten te varen. Niet alleen plezierig voor de deelnemers, maar ook voor jullie als ligplaatshouders. Het aantal oefeningen op de jachthaven zal aanzienlijk verminderd worden nu er ook weer in andere havens geoefend kan worden. De meeste manoeuvres worden uitgevoerd op de dagen van de start en het einde van de cursussen (dinsdag/donderdag en vrijdag/zondag).

De reacties die wij van ligplaatshouders te horen kregen op de activiteiten van Amorgos variëren sterk. Sommigen worden geïnspireerd en willen zelf een cursus volgen, terwijl anderen het als last ervaren als zij op hun jacht zitten.

Amorgos is blij met de positieve reacties en verwelkomt iedereen die een cursus wil volgen. Overlast gaan zij beperken en het liefst voorkomen.

Mocht er onverhoopt toch overlast worden ondervonden dan nodigen zij u graag uit om contact met hen op te nemen. Zij gaan graag het gesprek aan om te begrijpen waar de schoen wringt zodat zij ook kunnen meedenken en meewerken aan de oplossingen. Uiteindelijk moet iedereen met plezier op de haven verblijven. We hebben tenslotte één ding gemeen: Plezier in Zeilen.

Amorgos is telefonisch bereikbaar op 036 – 521.82.10 of per email op zeilen@amorgos.nl. Vraag naar Han Kerbert. Meer informatie vind je op de website: www.amorgos.nl

Delen