Social Image Fallback

Hiswa Blauwe vlag Golden Anchors

De Nieuwe wildernis

Ook de prachtige film gezien over de Oostvaardersplassen? Een prachtig natuurgebied dat uniek is in Europa. Kom de Oostvaardersplassen eens zelf ervaren.

Terug naar de natuur
De Oostvaardersplassen vormen het grootste moerasgebied van Nederland. Veel bijzondere vogels, zoogdieren en insecten wonen er. Daarnaast leven hier honderden heckrunderen, konikpaarden en edelherten. De laatste jaren zijn er zelfs zee-arenden gesignaleerd, heel bijzonder!

In de Oostvaarderplassen ga je terug in de tijd, toen de natuur nog echt natuur was.

Wat kunt u er doen?
Wandelen, fietsen, fotograferen. Eerst een bezoek aan het Natuurbelevingscentrum de Oostvaarders geeft u een mooie basis om de Oostvaardersplassen daarna op hun waarde te schatten.  

Lepelaarsplassen
Ook de Lepelaarsplassen vormen een heerlijk natuurgebied. Hier kunt u rustig fietsen en wandelen. Het Bezoekerscentrum de Trekvogel is daarvoor een perfect uitgangspunt.

Meer weten?
Op de site van Staatsbosbeheer vindt u alle informatie om er in de natuurgebieden rond Almere een heerlijke dag van te maken. Daarnaast biedt Flevo Landschap een uitgebreid overzicht van alle recreatiemogelijkheden in Flevoland.

www.stadennatuur.nl
www.flevo-landschap.nl
www.staatsbosbeheer.nl
www.stadennatuur.nl/de-oostvaarders.nl

Delen